Skip to main content
OM: 031204 | 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. | Tel.: +36 (52) 229-368 | Fax: +36 (52) 561-165
Iskolai levelező rendszer Elektronikus Napló Bocskai István Gimnázium Facebook oldala Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu Akadálymentes változat
Sign In
Opening DoorsNyíló Világ – 2011 májusáig folytatódik a középiskolai tehetséggondozó program

108 diák részvételével folytatódik tovább a General Electric által finanszírozott tehetséggondozó program. A cég alapítványa újabb 300 ezer dollárral járul hozzá az Ózdon, Kisvárdán és Hajdúböszörményben zajló képzéshez, melynek során a diákok olyan angol nyelvtudást és kapcsolati tõkét szerezhetnek, amelyet a késõbbiekben régiójuk fejlesztésére tudnak fordítani.
 

Opening Doors Secondary School Talent Development Program

Február 11-én kezdődik 36 diákunk részvételével a Nyíló világ üzleti angol nyelvi tehetséggondozó programunk újabb évadja, amelyet százezer dollárral támogat a General Electric Foundation. A hivatalos megnyitó Ózdon, a József Attila Gimnáziumban lesz 11 óra 30 perckor.

Hálaadásnapi ünnepség fontos bejelentéssel

108 ózdi, kisvárdai és hajdúböszörményi gimnazista részvételével megtartottuk a Nyíló világ középiskolai tehetséggondozó program immár hagyományos hálaadásnapi ünnepségét. A most végző diákokat és a meghívott vendéket Gyulai Sándor igazgató üdvözölte, majd sorban köszöntötte őket Vörös Tibor úr a GE Consumer & Industrial európai regionális HR igazgatója, Kiss Attila polgármester, országgyűlési képviselő, valamint Németh István a GE Hungary Kft. hajdúböszörményi gyárának igazgatója.

Nyíló világ hálaadásnapi ünnepség

2009. november 26-án HÁLAADÁSNAPI ÜNNEPSÉG
Hajdúböszörmény, Petőfi-ház

BUMM Üzletembertalálkozó BIG

2008.november 26-án a gimnázium diákjai üzletemberekkel találkozhattak . A találkozó résztvevői:

dr. Ábrahám László
ügyvezető
National Instruments Kft.

Csapó Attila
ügyvezető
Mobil Credit Kft,
ATZ-Invest Kft,
Debrecen Autopark Kft,
Axon Csoport

Fülöp Lajos
cégvezető
FAG Magyarország Kft.

A találkozón a diákok tanácsokat kaptak pályaválasztásukhoz, életpályájuk megválasztásához és megvalósításához.

Európai nyelvi díjas a Nyíló Világ program

Európai Nyelvi Díj 2008
 
A megosztott első díjat kapott a 2008-ban a
NYÍLÓ VILÁG TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM
Pályázó: FAST ENGLISH KFT.
A Díjjal járó támogatás összege: 250 000 Ft
Nyelv: angol
 
Az „Opening Doors” – „Nyíló világ” program keretén belül középiskolás diákok másfél éven keresztül részesülnek üzleti angol nyelvi képzésben, megismerkednek a kormányzati, a magyar és nemzetközi üzleti és civil szféra képviselővel, gyárlátogatásokon, üzleti készségfejlesztő táboron vesznek részt. A képzés végén nemzetközileg elismert üzleti nyelvvizsgát tesznek. A GE multinacionális vállalat és nyelviskolánk közötti együttműködésben megvalósuló program célja a tehetséggondozás új formája. A program olyan ismeretekkel és tájékozottsággal kívánja felvértezni a diákokat, melyek birtokában leendő pályakezdő diplomásként jelentős versenyelőnnyel illeszkedhetnek be a hazai és a nemzetközi munka világába. Megtanulnak angolul prezentálni, telefonálni, tárgyalási ismereteket szereznek, majd a program során élesben, valós helyzetekben próbára is tesszük tudásukat. A diákok mellett a résztvevő iskolák angoltanárai az üzleti angol tanítását és módszertanát oktató továbbképzésen vesznek részt, mely lehetőséget teremtett arra, hogy a támogatás megszűnte után a partnerként résztvevő iskolák iskola pedagógusai folytassák a programot. A program lényege a tudás transzfer, melyben ezeket az ismereteket és készségeket átadjuk a diákoknak és tanároknak. Fél évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött úgy érezzük, hogy egy sikeres, innovatív programot hoztunk létre, s erről tanúskodnak a sikeres nyelvvizsgák, a számtalan alkalom, ahol a résztvevő diákok bizonyították: tudnak és akarnak élni a lehetőséggel. A program fő támogatója a GE FUND.


Újabb diákok tekinthetnek a GE kulisszái mögé

A cég további 300.000 dollárral támogatja a Nyíló világ tehetséggondozási program folytatását
 
A program új résztvevői orientációs tréningen vesznek részt a GE Consumer & Industrial Európa, Közel-Kelet és Afrika regionális üzleti központjában
 
Budapest, 2008. szeptember 11. –  A GE Foundation  Nyíló világ középiskolás tehetséggondozó programja keretében az idei 108 új diák közül 72 kisvárdai és hajdúböszörményi  tanuló és angol tanáraik vettek részt Budapesten egy angol nyelvű orientációs tréningen a GE Consumer & Industrial budapesti Európa, Közel-Kelet és Afrika (EKKA) üzleti központjában. A diákok és tanáraik e napon a vezetők segítségével megismerkedhettek a globális GE-vel. Betekinhettek az egyetlen olyan cég kulisszái mögé, amely az 1896-ban megalakult Dow Jones Indexen a kezdetek óta folyamatosan szerepel.
Phill Marshall, a GE Consumer & Industrial üzletágának (EKKA) vezérigazgatója bejelentette, hogy a GE Foundation további 300 000 dollárral támogatja a tehetséggondozás folytatását Kisvárdán, Hajdúböszörményben és Ózdon, ami lehetővé teszi, hogy a programot immár a középiskolákon kívül a szakképzésre is kiterjesszék. A GE Foundation Nyíló világ program támogatói köre az AISEC-el tovább bővül – jelentette be Andó Csenge elnökhelyettes. Az AISEC olyan tréninget ajánlott fel az iskoláknak, mely segíti a diákokat célkitűzéseik és karrierépítésük megvalósításában. A program új 36 ózdi diák részvevője számára szeptember 15-én a veresegyházi GE Aviation üzletágban tartanak orientációs tréninget.

Az érkező vendégeket Budapesten Gábor Zoltán, a GE Healthcare termelési vezetője és egyben a GE Volunteers önkéntes szervezet magyarországi vezetője köszöntötte. Schmidt Viktória, a GE Consumer & Industrial egyik logisztikai (supply chain) vezetője a globálisan sikeres, felelős cég felépítését, kultúráját és működését ismertette. A karrier- és hálózatépítés rejtelmeibe a Budapest Bank, a GE Money Bank tagjának HR vezetői vezették be tanulókat. A GE Foundation Scholar Leader Programot az Institute of International Education képviseletében Szabó Valéria mutatta be. A rendezvényen ugyancsak előadást tartott az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Gazdasági Tanszékéről Pete Péter tanszékvezető egyetemi tanár és Lovics Gábor tanársegéd.
 
„A közép-európai térség egyik legnagyobb nemzetközi befektetője és munkáltatójaként, valamint felelős vállalati polgárként a GE sajátos eszközeivel hozzájárul annak a régiónak a fejlődéséhez, melyben működik. Röviden: befektetünk a régió jövőjébe. A GE Foundation által finanszírozott, illetve a GE önkéntesei által támogatott innovatív oktatási programjaink segítségével a GE immár hat éve támogatja a közép-európai régió humán erőforrás fejlesztését. A térségben három egyedi oktatási programot dolgoztunk ki és működtetünk nagy sikerrel. Az első a GE Foundation Nyíló világ középiskolai tehetséggondozó program, amely egy hátrányos helyzetű magyarországi régió felzárkózásának gyorsítását segíti elő három olyan városban, ahol az általam vezetett üzletág gyárai működnek. A második a GE Foundation Scholar Leader program, ami 2002-től teszi lehetővé egy a környezetéért felelős, új értelmiségi hálózat kialakulását és évente egyszer, szemináriumi keretek között együtt képzi a tehetséges lengyel cseh, magyar és román diákokat. Harmadik pillérként, 2005-ben indítottuk útjára a GE Foundation „Az élet iskolája” kísérleti programját, amely Nagykanizsán és Zalaegerszegen, a középiskolai oktatást kiegészítve fejleszti a diákok munkaerő-piaci készségeit” - mondta Phil Marshall.
A hazánkban egyedülálló GE Foundation Nyíló világ program elősegíti a nemzetközileg versenyképes új értelmiségi generáció kialakulását a kevésbé fejlett észak-kelet magyarországi régió három városában (Ózd, Kisvárda, Hajdúböszörmény), ahol a GE Consumer & Industrial gyárai működnek. „A program keretében, a részvevő középiskolák legtehetségesebb diákjai gyakorlati üzleti tudás szerezhetnek és jártasságra tesznek szert az üzleti angol nyelvben, saját kapcsolati tőkét építhetnek ki., illetve fejleszthetik üzleti készségeiket, hogy a diploma megszerzése után mindezzel bekapcsolhassák a térséget a magyar és a világgazdaságba.” – mondta Tuza Ottó, az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.
A több partner együttműködése nyomán létrejött kezdeményezés mintaként szolgálhat az üzleti, a kormányzati és a társadalmi szféra partneri összefogására (PPP), amelynek eredményeként fejlődik, és versenyképesebbé válik a régió humánerőforrása, így a program a helyi közösségek jövőjét szolgálja.
Egyedülálló, innovatív elemeinek köszönhetően a GE Foundation által támogatott program számos fórumon kapott már elismerést, hiszen egyszerre karol fel egy régiót és annak új generációját. A program szerepel a GE által évente globálisan kiadott Citizenship Report -ban, amely a céget, mint vállalati polgárt mutatja be, illetve nyertes pályaműként bekerült a Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2007 c. kiadványába 


Nyíló Világ új csoport névsora

ODHb5ab csoportok
Név
Angalét Marianna
Bácsi Brigitta
Barkó Péter
Benke Dániel
Berecki Csaba
Bezzeg Dávid
Elek Péter
Fábián Balázs
Gaál Krisztián
Gajdán Sándor Máté
Jakab Gergely
Kádár Nikolett
Kiss Tamás
Kiss Zsolt
Konyári Mariann
Kormos Györgyi
Kovács Csaba
Kovács Péter Zsolt
Kovács Renáta
Kovács Roland
Kövér Dénes
Láda Tamás
Molnár Nikolett
Nagy Bence
Németh Antal
Pál Erzsébet
Rózsa Dorottya
Seiler Andrea
Sóvágó Kinga
Széles Edina
Szűcs Ágnes
Teleki Balázs
Tóth Adrienn
Tóth Márton
Török Tibor
Veréb István

Máthé Zsuzsanna
Oláh Dóra Katalin

Budapest, 2008. június 30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY A KITERJESZTÉSI KONFERENCIÁRÓL

A 2007. április 20-án megtartott kiterjesztési konferencia háttere és a beszámoló a konferenciáról

MEGHÍVÓ A 2007. április 20-i KITERJESZTÉSI KONFERENCIÁRA

http://bigi/sites/big/op/meghv/meghivo.aspx

Első lépések a Windows SharePoint Services szolgáltatással

A Windows SharePoint Services segítségével információkat és fájlokat oszthat meg egyszerűen más felhasználókkal. Az új webhelyről további tudnivalók a következő súgótémakörben találhatók: Újdonságok a Windows SharePoint Services programban.
(C) 2012 Bocskai István Gimnázium 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. | Tel.: +36 (52) 229-368 | e-mail: big@bighb.hu